Kerstchallenge 2019

Ga jij de uitdaging aan?

Zit jij op de middelbare school en houd je van een spelletje? Ga dan op zondagavond 15 december met ons de uitdaging aan! We spelen de kerstchallenge, een escaperoom-achtig spel van een uur. In de donkere dagen voor Kerst kruip je in de huid van een wijze uit het oosten, Door puzzels op te lossen probeer je te ontdekken waar de ster jou heen leidt. Je hebt geen voorkennis of geloof nodig om de kerstchallenge te kunnen spelen. Wel nieuwsgierigheid en teamspirit om samen de puzzels op te lossen.

Om 18.00 uur starten we. We eten eerst met elkaar, daarna gaan we aan de slag!

Voedselbank

Wil je ook wat mee nemen om te delen met de voedselbank? Denk aan houdbare producten die je in de kerstvakantie ook zelf graag zou willen hebben. We zetten een krat klaar voor de producten.

Doel van het spel

Je ontdekt door het spelen van dit spel wat het kerstverhaal is, waarom die Koning de wereld op z'n kop zet en wat je eigen rol in het verhaal is. Je speelt het spel gewoon met je eigen groep, dus niet tegen andere jeugdgroepen in Nederland. De uitdaging is om het spel binnen één uur op te lossen. 

Praktische info

We spelen met 1 of 2 groepen. Je hebt geen voorkennis nodig of geloof, als je op de middelbare school zit ben je welkom. Graag aanmelden voor 10 december via het aanmeldformulier.

Datum:   zondag 15 december

Tijd:       18.00 - 20.30 uur, we eten eerst ff gezellig

Waar:     Immanuelkerk, Maassluis

Wie:       +/- 12 t/m 16 jaar (voor middelbare scholieren)

 

 

De nacht was lang en koud......

Je hebt urenlang naar de hemel staan staren op zoek naar een teken uit de hemel. Maar niets. Geen komeet of een nieuwe ster te zien. Samen met je twee vrienden kijk je naar de sterren omdat ze je vertellen wanneer er een nieuwe koning geboren zal worden. En dat is nodig ook. Je leeft in een tijd met verschrikkelijke koningen en keizers. Ze voeren oorlogen, maken alle mensen tot slaven die in armoede moeten leven. En daarom hoop je dat de hemel in zal grijpen. Of een God die daar woont. Maar deze nacht komt er geen teken van boven. Je sluit de deur van het dakterras achter je en werpt nog een blik naar buiten. En dan zie je opeens iets dat je nog nooit hebt gezien....

Dit is het begin van de KerstChallenge 2019, een leuk en informatief spel over het verhaal van de drie wijzen uit het oosten die op zoek gaan naar de nieuwe koning. In de KerstChallenge leer niet alleen het bijbelverhaal kennen, maar ook iets over de achtergrond uit die tijd en waarom veel mensen vandaag nog steeds hopen op een nieuwe koning.